Pagina 1 van 1

Carnis geperste brok

Geplaatst: 29 apr 2012 18:50
door Pinana
Is er iemand hier bekend met de geperste brokken van Carnis?
http://www.carnis.nl/geperste-brokken.html

En weet iemand ook waarom het beter is als het eiwitgehalte van brokken in het algemeen beter onder de 25% moet blijven?

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 29 apr 2012 21:14
door Meike
Ik heb laatst ook ontdekt dat deze brok bestaat, maar helaas staan er geen ingredienten genoemd. Zo kun je lastig zien of het een goede brok is.

Dat het eiwitgehalte onder 25% moet blijven, ben ik het niet mee eens. Ik heb liever zelfs minimaal 25% eiwit, als de eiwitbron maar goed is (vlees en evt ei ipv graanfracties of andere geisoleerde plantaardige eiwitten)

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 29 apr 2012 22:20
door Pinana
Ik heb ze een mailtje gestuurd om de ingredienten te vragen, ben benieuwd :)

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 01 mei 2012 16:30
door Meike
Ik heb ze ook gemaild voor de ingrediënten :) We zullen het deze week wel horen dan!

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 02 mei 2012 21:59
door Pinana
Ja idd :mrgreen: ik kreeg een folder als bijlage meegestuurd en daarin stond;

Samenstelling: zalm, maïs, havermout, pluimveevet,
zalmolie, vitamine, mineralen, chondroitine,
glucosamine

Koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat).............. 5.0 mg
Zink (zinksulfaat monohydraat) ..................... 65.0 mg
IJzer (IJzersulfaat monohydraat)................... 50.0 mg
Mangaan (mangaan(II)oxyde) ........................35.0 mg
Kobalt (Kobalthydrox ydecarbonaat monohydraat).. 0.5 mg
Jodium (calciumiodaat watervrij) ................... 1.5 mg

Eiwit/Crude protein/Rohprotein........................26.0 %
Vet/Crude oils and fats/Rohöle und -Fette............. 11.0 %
As/Crude ash/Rohasche .................................. 7.5 %
Calcium/Calcium/Kalzium ............................... 1.2 %
Fosfor/Phosphorus/Phosphor ............................ 0.8 %

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 02 mei 2012 22:38
door Pinana
Waarom niet? :)

Ik ben op zoek naar een goede brok voor Bruce, hij kan niet tegen rundvlees.
Krijgt al jaren KVV maar dat wordt wat lastig voor mij de laatste tijd, dus ben eigenlijk aan het kijken of ik een goede brok kan vinden en dan thuis laten bezorgen.

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 03 mei 2012 10:51
door Meike
Ik denk dat je dit beter kunt vergelijken met andere geperste brokken en niet met brokken zoals Acana en Orijen. Dan zijn alle geperste brokken kippenvoer. Maar voor een geperste brok ziet dit er toch best prima uit:
- glutenvrij
- voor een geperste brok een goed vleespercentage (21% dierlijke eiwitten schat ik)
- prima vetbronnen (alhoewel wel wat weinig vet)

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 03 mei 2012 17:42
door Pinana
Bedankt voor de info! :)
Maar ik dacht dat een geperste brok beter was dan een geëxtrudeerde brok? :scratch:

Ik ga morgen naar de Animal Event, misschien kan ik daar wat proefzakjes meenemen. Ik weet dat Carnis er ook staat met een standje, dan kan ik meteen vragen hoeveel % zalm erin zit.

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 03 mei 2012 18:17
door Meike
Pinana schreef:Bedankt voor de info! :)
Maar ik dacht dat een geperste brok beter was dan een geëxtrudeerde brok? :scratch:

Ik ga morgen naar de Animal Event, misschien kan ik daar wat proefzakjes meenemen. Ik weet dat Carnis er ook staat met een standje, dan kan ik meteen vragen hoeveel % zalm erin zit.
Voor sommige honden is het beter, voor anderen weer niet. Als je merkt dat je hond niet goed reageert op geextrudeerde of geexpandeerde brok en wel op geperste brokken, dan is een geperst brok beter ;)

Ik heb alles erover gelezen wat er over te lezen valt volgens mij en ik ben er nog niet uit of het nou in principe beter of minder goed is.
Dit is wat ik heb kunnen vinden:

geperst
- wordt geperst op lagere temperaturen dan de andere soorten brokken, van 38 graden tot 70 graden ongeveer
- doordat de fabricage op lagere temperatuur is, kan er alleen gebruik worden gemaakt van vleesmeel (geen vers vlees)
- alle producten zijn dus al voorbewerkt, ook de granen en de voedingswaarde hiervan is niet lager dan in andere brokken
- het vet - als er gebruik is gemaakt van koudgeperste olie of vet - ondergaat minder bewerking en is daardoor gezonder dan in brokken die met hogere temperaturen bewerkt zijn
- de brok valt makkelijker uiteen in de maag, een filmpje hiervan kun je vinden op de website van Farmfood. Of dit goed is of juist niet, is niet duidelijk.

geextrudeerd en geexpandeerd
- deze worden op hogere temperaturen gefabriceerd (minimaal 93 graden celcius), de temperatuur en tijdsduur verschilt per fabrikant
- geexpandeerde brokken schijnen op te zwellen in de maag, geextrudeerde brokken doen dit niet

Er zijn mensen die zeggen dat geperste brokken makkelijker verteerd worden, maar ik heb ook gelezen dat geextrudeerde brokken juist makkelijker verteren.

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 03 mei 2012 20:59
door Pinana
Dank je wel weer voor de info!
Hoe meer je er over leest hoe ingewikkelder het wordt eigenlijk... :o :lol1:

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 04 mei 2012 15:03
door Meike
Pinana schreef:Dank je wel weer voor de info!
Hoe meer je er over leest hoe ingewikkelder het wordt eigenlijk... :o :lol1:
Ja, dat merk ik ook haha!

Re: Carnis geperste brok

Geplaatst: 26 nov 2012 20:22
door wiebel
Niemand een lijst met de echte ingrediënten terug gemaild gekregen? Met %'en erbij?
Zit te denken om Billy hier op te zetten.

Of iemand inmiddels al meer ervaring met de brok?