Re: Bio-industrie
Geplaatst: 28 mei 2013 17:27
Wij eten nooit samen 160 kg vlees per jaar. Nog niet eens de helft denk ik. Toch voordelen, niet dagelijks vlees eten 

Nee, jij had het over DEZE week. Niet elke week.Ilupa schreef:Dus als niet-groentenliefhebber en dus behoorlijke carnivoor geef je zelf minder dan 6,5 euro uit aan vlees per week? Dat lijkt me sterk, maar het onderstreept alleen maar nog sterker het probleem dat we hier proberen aan te kaarten: Je beseft toch zeker wel dat er in de productie van vlees dat tegen zo'n lage prijs wordt gemaakt er geen énkel budget overblijft om dierenwelzijn of milieu in overweging te nemen?blaf schreef: En die weddenschap heb je trouwens verloren.![]()
Ik heb niets tegen vlees eten. Ik ben qua smaak dól op vlees, een uitgesproken carnivoor. Maar mensen die op onze wereld zoals deze er vandaag uit ziet niet de opoffering kunnen maken om hun vleesconsumptie te minderen of open staan voor alternatieven, zoals vegetarisme en scharrelvlees etc, daar hang ik wel degelijk een moreel oordeel aan hoor.blaf schreef: Ik ben van mening dat iedereen zijn vleesconsumptie zelf moet bepalen dat daar net zo min een moreel oordeel aan hoeft te hangen als het consumeren van plantaardig voedsel.
blaf schreef: Waarom zou ik de "opoffering" maken om mijn vleesconsumptie te verminderen?
Zodat er dan minder zielige beestjes hoeven sterven? Omdat de leefomstandigheden dan wel beter worden?
Sorry, maar ik vind het doden van dieren ter consumptie niet zielig en ben niet in de waan dat de omstandigheden beter worden als we minder vlees gaan eten of we meer gaan betalen. Eerst maar eens wettelijk regelen dat de leefomstandigheden beter moeten worden en boeren niet meer afgeknepen worden door de tussen handel. Anders worden die extra centen die wij ervoor zouden moeten gaan betalen direct de zak in van de tussenhandel ipv beter omstandigheden voor de dieren.
90% van de sojaproductie gaat naar de vleesindustrie.sTefaniA schreef:Ik eet amper vlees, omdat ik het te duur vind en omdat ik niet alles graag lust. Mij doe je echt geen plezier met dagelijks een worst of kotelet. Een stukje kip in bladerdeeg vind ik wel lekker maar dat eet ik misschien 1x op de maand. Als ik op restaurant ga zal ik ook nooit een steak oid bestellen, maar eerder iets met vis of pasta. Al is vis eten ook allesbehalve van moreel verantwoord, als je bedenkt wat er allemaal met de oceanen gebeurd en zo.
Eigenlijk kan je over alles wel wat zeggen. Al die soja producten en vleesvervangers zijn net zo slecht want ergens ter wereld worden er bossen gehakt om al die soja op te planten.
Vertel.Tara schreef:Je denkt niet groot genoeg. Als we met zijn allen de helft minder vlees zouden eten, dan scheelt dat aanzienlijk in dierenwelzijn, maar de echte winst ligt op heel andere vlakken.blaf schreef: Waarom zou ik de "opoffering" maken om mijn vleesconsumptie te verminderen?
Zodat er dan minder zielige beestjes hoeven sterven? Omdat de leefomstandigheden dan wel beter worden?
Sorry, maar ik vind het doden van dieren ter consumptie niet zielig en ben niet in de waan dat de omstandigheden beter worden als we minder vlees gaan eten of we meer gaan betalen. Eerst maar eens wettelijk regelen dat de leefomstandigheden beter moeten worden en boeren niet meer afgeknepen worden door de tussen handel. Anders worden die extra centen die wij ervoor zouden moeten gaan betalen direct de zak in van de tussenhandel ipv beter omstandigheden voor de dieren.
Sterker nog, je helpt je gezondheid er mee om zeep.Tara schreef:
Zoveel vlees heb je echt niet nodig om gezond te blijven.