Wolfsblut schreef:Ik vind het heel aanlokkelijk klinken. Maar ik vind niets ondoorzichtiger dan de informatie die op pakken hondenbrokken vermeld staan. Bij mijn weten is er geen instantie die dit allemaal controleert. En wat houdt vlees als hondenvoer voor honden, wettelijk gezien in? Hebben we het dan over afval of heeft een rund eerst drie dagen dood in een wei gelegen? Is kippenvlees afkomstig uit stallen die regelmatig affikken waarna de kadavers volledig met veren en al doorgemalen worden? Kopen ze dooie dierenn op bij destructiebedrijven? Strooien ze wellicht met wat populaire termen zoals biologisch vlees? Ik weet dat vlees voor menselijke consumptie die over de houdbaarheidsdatum heen zijn ook in hondenvoer verwerkt worden.
Misschien wordt er ook wel gesjoemeld met die percentages vlees. Want als het vermalen en vermengd wordt met pulp kun je niets meer waarnemen. Zolang er van overheidswege geen keurende instantie is ben en blijf ik zeer huiverig. Zeker als ik de zeer lage kiloprijs daarbij in overweging neem klopt er gewoon iets niet.
Aanvulling. Bij een zak van 20 kilo is het gratis verzenden. E 60 - E 12 verzendkosten = E 48.
De verkoopprijs van een kilo wordt dan E 2,40. En daar wordt nog op verdiend? Klinkt mooi om waar te zijn.
Nederlands is 1 van de weinig landen waar we geen orgaanvlees eten. Heel vreemd eigenlijk en ook zonde. We staan ook veel te ver af van de natuur. Velen willen ook liever niet dat hun hond bijproducten eet maar alleen vlees. Stel je voor zeg......totale onzin.
NVG "Wat zijn dierlijke bijproducten in huisdiervoeding?
Diervoeding moet alle essentiële voedingsstoffen bevatten die nodig zijn voor huisdieren.
Voedingsstoffen die zij in de natuur verkrijgen door het eten van het gehele dier. Bij diervoeding
kunnen essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen worden geleverd
door het opnemen van orgaanvlees en karkas , of vet van dierlijke oorsprong. Deze voedingsstoffen
worden dierlijke bijproducten genoemd. Vlees en dierlijke bijproducten is een verzamelnaam en
verwijst naar vlees en andere materialen van dieren, waaronder hart, long, nier, pens of karkas.
Bijproducten zijn dus absoluut geen (dierlijk) afval en het gebruik ervan wordt door wetgeving
gereguleerd. Zo is bijvoorbeeld het verwerken van darminhoud als dierlijk bijproduct niet toegestaan."
http://www.nvg-diervoeding.nl/file_hand ... oeding.pdf
Orgaanvlees:
"We eten ook veel te weinig van een dier! Een speklapje van een varken gaat nog, evenals een biefstukje van het rund en een eendenboutje; het gaat er allemaal wel in. Maar de eendenmáágjes? De lever van een varken? De nieren? De kalfshersentjes? De kop? Het wordt allemaal zonder pardon weggemieterd, we geven het aan onze hond. IJzer- en vitaminerijke ‘incourante delen’ van kalf, schaap, kip, eend of wat we ook in onze preutse monden stoppen, doen we resoluut van de hand. Stoppen we ver weg. Dood- en doodzonde. En vooral naïef. Naïef omdat we enkel een boutje eten (het liefst zonder de bout zelf), maar de tong wegleggen. Ik houd van orgaanvlees. De typische smaak hoeft geen belemmering te zijn, maar kan een nieuw culinair universum aanboren. Kan een totaal nieuw repertoire binnen je keuken worden. Organen zijn heerlijk. Botermals. Spotgoedkoop. En eerlijk (behalve de foie gras dan). Daarom wil ik deze aubade afsluiten met een finale; een gerecht met incourante delen van het rund."
http://www.joop.nl/opinies/foodporn-orgaanvlees