Pagina 1 van 1

Zeg vrouwtje, bak eens wat sneller!!

Geplaatst: 21 jan 2009 16:29
door Maylala
Op dit moment ben ik voor het eerst (kippen)leverkoekjes aan het maken voor Sjon. Die moeten eerst een uur koken, daarna een uurtje in de oven, en dan nog afkoelen...

Maar sinds die vreselijke stank uit de pan borrelt is Sjonnie niet meer te houden! Likkebaardend hobbelt hij achter me aan, ijsberend rond het fornuis met zo'n wiebelend konijnen neusje, mij zielig aankijkend... Het is hartverscheurend. :mrgreen:

Hopelijk vindt hij ze nog net zo interessant als ze straks klaar zijn. :cheer:

Geplaatst: 21 jan 2009 16:35
door twinkeltje
lekker hoor blijft die lucht niet erg hangen als je het kookt

Geplaatst: 21 jan 2009 16:48
door Maylala
twinkeltje schreef:lekker hoor blijft die lucht niet erg hangen als je het kookt
Valt reuze mee. Het kookt nu al ruim 3 kwartier, en met de afzuiger goed hard en een raampje open ruik je het eigenlijk pas als je er boven gaat hangen. Als mens dan, voor Sjon ruikt het zo sterk dat ie er niet van kan slapen. :mrgreen:

Ben benieuwd hoe de geuren zich straks gaan verspreiden na een uur in de oven... :N:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:23
door Maylala
Nou, ze zijn klaar, en..... perfect bevonden!!

Heb een kwijlende Sjon om me heen dansen, die mij eventjes de allerliefste kok van de hele wereld vindt. :cheer:
En dat is toch waar je het voor doet he, dit soort stinkdingen. :mrgreen: :I:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:28
door twinkeltje
nou ik geef wel weer een pensstaafje zo uit de winkel :mrgreen:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:29
door Maylala
twinkeltje schreef:nou ik geef wel weer een pensstaafje zo uit de winkel :mrgreen:
Ah gut, nee, arme beestjes... Breng ze dan maar hier... Krijgen ze tenminste ambachtelijke snoeperijen. :pffff: :mrgreen:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:32
door Joera
ik geef ze altijd rauw

Geplaatst: 21 jan 2009 17:34
door twinkeltje
Maylala schreef:
twinkeltje schreef:nou ik geef wel weer een pensstaafje zo uit de winkel :mrgreen:
Ah gut, nee, arme beestjes... Breng ze dan maar hier... Krijgen ze tenminste ambachtelijke snoeperijen. :pffff: :mrgreen:
ze zijn vastvoed gewend :pffff:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:34
door Maylala
Whitefang87 schreef:ik geef ze altijd rauw
Sjon heeft om mysterieuze redenen erg veel moeite met rauwe organen. Ik geef veel Carnibest, en dat vult dat volgens mij wel redelijk aan.

De koekjes zijn vooral als beloning bedoeld, en de katten mogen ze ook.

Geplaatst: 21 jan 2009 17:35
door Maylala
twinkeltje schreef:
Maylala schreef:
twinkeltje schreef:nou ik geef wel weer een pensstaafje zo uit de winkel :mrgreen:
Ah gut, nee, arme beestjes... Breng ze dan maar hier... Krijgen ze tenminste ambachtelijke snoeperijen. :pffff: :mrgreen:
ze zijn vastvoed gewend :pffff:
Jij ontaard vrouwtje! :boos: :mrgreen:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:35
door freskin
Dat klinkt goed, zeg! Dus dan kook je eerst kippelevertjes zo'n 45 minuten. Daarna nog een tijdje in de oven? Ga ik ook eens proberen! Dat zullen ze hier ook helemaal geweldig vinden! :cheer:

Op welke temperatuur moet de oven?

Geplaatst: 21 jan 2009 17:40
door Maylala
freskin schreef:Dat klinkt goed, zeg! Dus dan kook je eerst kippelevertjes zo'n 45 minuten. Daarna nog een tijdje in de oven? Ga ik ook eens proberen! Dat zullen ze hier ook helemaal geweldig vinden! :cheer:

Op welke temperatuur moet de oven?
Ik heb het van het NRV forum. Dit is het hele recept. ;)
Ze zullen het zéker waarderen. :mrgreen:


500 gram lever van geit, schaap, rund of kip.

Een grote pan met ruim water aan de kook brengen, als het kookt hier de levertjes in doen, en een uur goed laten koken.
Daarna het water afgieten, de levertjes laten afkoelen en er koekjes van snijden. De koekjes worden wel echt loeihard dus kijk met het snijden goed uit dat je geen scherpje hoekjes oid maakt.

Hierna verwarm je de oven voor op 150 graden. De levertjes leg je op droog bakpapier, en je doet ze ongeveer een uurtje in de oven. Na 30 minuten even omdraaien. Met het afkoelen harden ze uit.

Vooral belangrijk is dat je ze NIET luchtdicht verpakt, zoals in een gesloten trommel of een boterhamzakje. Dan gaan ze heel snel schimmelen, dus gewoon lekker luchtig bewaren. ;)


Veel plezier! :ok: :cheer:

Geplaatst: 21 jan 2009 17:44
door freskin
Maylala schreef:
freskin schreef:Dat klinkt goed, zeg! Dus dan kook je eerst kippelevertjes zo'n 45 minuten. Daarna nog een tijdje in de oven? Ga ik ook eens proberen! Dat zullen ze hier ook helemaal geweldig vinden! :cheer:

Op welke temperatuur moet de oven?
Ik heb het van het NRV forum. Dit is het hele recept. ;)
Ze zullen het zéker waarderen. :mrgreen:


500 gram lever van geit, schaap, rund of kip.

Een grote pan met ruim water aan de kook brengen, als het kookt hier de levertjes in doen, en een uur goed laten koken.
Daarna het water afgieten, de levertjes laten afkoelen en er koekjes van snijden. De koekjes worden wel echt loeihard dus kijk met het snijden goed uit dat je geen scherpje hoekjes oid maakt.

Hierna verwarm je de oven voor op 150 graden. De levertjes leg je op droog bakpapier, en je doet ze ongeveer een uurtje in de oven. Na 30 minuten even omdraaien. Met het afkoelen harden ze uit.

Vooral belangrijk is dat je ze NIET luchtdicht verpakt, zoals in een gesloten trommel of een boterhamzakje. Dan gaan ze heel snel schimmelen, dus gewoon lekker luchtig bewaren. ;)


Veel plezier! :ok: :cheer:

:ok: Bedankt! Ik ga ze van de week gelijk maken!

Geplaatst: 22 jan 2009 11:13
door Maylala
Was een belangrijk detail vergeten, geef niet te veel! Door de Vitamine A kan teveel leverkoekjes een laxerend effect hebben. :N: