geen woorden voor.....
Geplaatst: 08 jun 2015 08:17
Nou inderdaad. Leuk die dierenvrienderij, maar zelfs als de mensen die hier schande van roepen vegetariër zijn (he, laten we optimistisch zijn) - ze willen ook niet dat de oogsten van de boeren opgevreten worden door een heel legioen aan ganzen.Fotogravinnetje schreef:Waar ik geen woorden voor heb is de idioterie dat de mens opeens geen 'roofdier' meer kan zijn. Sommige dieren hebben gewoon geen of te weinig andere natuurlijke vijanden, dus moet de mens ingrijpen. Natuurlijk hebben wij mensen wel een bepaalde verantwoordelijkheid omdat wij nu eenmaal kunnen nadenken en de dieren niet meer doden vanuit instinct. Maar dat wil nog niet zeggen dat het zielig is of not done om de dieren dieren pijnloos mogelijk te doden als er te veel van blijken te zijn.
Goed voor dieren zijn is nog niet hetzelfde als geen dieren doden een het doden van dieren is niet per definitie slecht voor de dieren. Voor het individu misschien, maar niet voor de flora en fauna eromheen.
Ik kan er niet over uit dat deze dieren niet gewoon naar het slachthuis gaan om geconsumeerd te worden. Allemaal een hoop gezeik over bio industrie maar kun je eindelijk eens een eerlijk stuk vlees krijgen, gaan ze het vernietigen!Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Ze zijn naar de poelier gegaan iones.iones schreef:Ik kan er niet over uit dat deze dieren niet gewoon naar het slachthuis gaan om geconsumeerd te worden. Allemaal een hoop gezeik over bio industrie maar kun je eindelijk eens een eerlijk stuk vlees krijgen, gaan ze het vernietigen!Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Deze ganzen gaan naar de poelier Wolfsblut en ik vermoed dat ze daar zomaar "oudwerwets geslacht" worden.Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Serieus? Dat is toch goed nieuws. Alleen jammer dat het op een minder humane manier gebeurt.nyckle schreef:Ze zijn naar de poelier gegaan iones.iones schreef:Ik kan er niet over uit dat deze dieren niet gewoon naar het slachthuis gaan om geconsumeerd te worden. Allemaal een hoop gezeik over bio industrie maar kun je eindelijk eens een eerlijk stuk vlees krijgen, gaan ze het vernietigen!Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Zo werkt dat niet WB. Er zijn wel boeren met een jachtgeweer, maar meestal wordt de jacht verpacht aan een jager.Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Dat lijkt me dan te gelden voor ieder gedood dier , want daar zal ook stress bij komen kijken lijkt mij.ranetje schreef:Deze ganzen gaan naar de poelier Wolfsblut en ik vermoed dat ze daar zomaar "oudwerwets geslacht" worden.Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Dat gebeurt doorgaans toch echt nadat de gans dood is![]()
Of ze nog erg smakelijk zijn na een paar uur stress voor ze dood gaan, daar zullen de meningen over verdeeld zijn.
Van wat ik heb gehoord zou die stress de smaak van het vlees niet ten goede komen?
Ouderwets slachten is voor mij de kop afhakken en leeg laten bloeden. Bloed stolt snel nadat de dood ingetreden is door vergassing. En gans met gestold bloed ben ik geen liefhebber van.ranetje schreef:Deze ganzen gaan naar de poelier Wolfsblut en ik vermoed dat ze daar zomaar "oudwerwets geslacht" worden.Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Dat gebeurt doorgaans toch echt nadat de gans dood is![]()
Of ze nog erg smakelijk zijn na een paar uur stress voor ze dood gaan, daar zullen de meningen over verdeeld zijn.
Van wat ik heb gehoord zou die stress de smaak van het vlees niet ten goede komen?
Ik heb jaren geleden mijn jachtdiploma gehaald in Belgie. Dat was de overgangsfase dat nieuwe jagers eerst een opleiding moesten volgen. Het schieten op eigen grond werd, althans toen veelvuldig gedaan door boeren. Bij elke wapenboer kon je dan ook zonder vergunning een hagelgeweer of riotgun kopen. Tegenwoordig is daar ook alles aan banden gelegd. En maar goed ook. Ik schiet nog maar zeer weinig, ook vanwege de weerstand van het publiek. Jagen heb ik echter nooit gedaan, wel schadebestrijding in steden. Af en toe ga ik wel nog naar de schietbaan om mijn schietvaardigheid op peil te houden. Maar meestal schiet ik in de woonkamer. Is ook leuk.nyckle schreef:Zo werkt dat niet WB. Er zijn wel boeren met een jachtgeweer, maar meestal wordt de jacht verpacht aan een jager.Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie. Deze wijze van doden heb ik wel moeite mee. Het duurt te lang voordat de ganzen dood zijn. Dan zie ik liever het ouderwetse slachten zodat ze voor menselijke consumptie geschikt zijn. En wat mij betreft mogen boeren op grond van hun beroep zeker een jachtgeweer aanschaffen om hun belangen in eigen beheer te regelen. Hebben zij ook een zakcentje erbij, want gans smaakt niet slecht.
Daarbij komt even een jachtgeweer aanschaffen doe je ook niet zomaar.
Voor de boeren die hun hele oogst opgevreten wordt.Cleva schreef:Te groot voor wat? Voor wie?Wolfsblut schreef:Ik heb geen moeite met het reduceren van een te grote populatie.
Er is al vanaf 1998 geen ganzenjacht meer, met de inwerkingtreding van de F/F wet. Het is schadebestrijding en beheer geworden.Cleva schreef:nyckle schreef:Jij praat over de z.g. gedooggebieden. Daar mag geen schade worden bestreden.
Ja, dat zeg ik toch ook?
Maar daarbuiten geldt wat mij betreft hetzelfde.
Maak vlees en melk gewoon 2 keer zo duur en verbouw het op plekken waar dat logisch is.
Dan bej je af van dat oerhallondse geleuter waarbij een boer denkt recht te hebben op een bepaalde opbrengst per vierkante meter.
We garanderen hoteliers ook geen minimale opbrengst ook al was de zomer ruk en hadden ze eigenlijk te weinig gasten.
Het is gewoon achterhaald. Het hoeft niet meer in Nederland gedaan te worden dus doe het dan ook niet.
Je moet als klein, dichtbevolkt land geen wereldspeler in de primaire sector willen zijn. Dat is dom.
Dat alles om maar te zeggen dat schade aan de oogst geen zinnig argument voor jacht is.
En dat hoeft dus ook niet want jagen is gewoon een legale liefhebberij die verder helemaal geen algemeen nu hoeft te dienen.
Die dikdoenerij werkt alleen maar averechts bij het bouwen van een positief imago. Men moet zichzelf niet zo overdreven belangrijk maken.
Betaal je ook even de schade? Ik denk dat de eigenaren van de weilanden je dankbaar zullen zijn.iones schreef:Er zijn wel degelijk veel meer ganzen dan anders. Echt wel! Hier achter op de akkers stikt het er van in de winter. Maar dat kan geen kwaad bij ons.
Zijn die akkers niet van iones en man?nyckle schreef:Betaal je ook even de schade? Ik denk dat de eigenaren van de weilanden je dankbaar zullen zijn.iones schreef:Er zijn wel degelijk veel meer ganzen dan anders. Echt wel! Hier achter op de akkers stikt het er van in de winter. Maar dat kan geen kwaad bij ons.
Precies!ranetje schreef:Zijn die akkers niet van iones en man?nyckle schreef:Betaal je ook even de schade? Ik denk dat de eigenaren van de weilanden je dankbaar zullen zijn.iones schreef:Er zijn wel degelijk veel meer ganzen dan anders. Echt wel! Hier achter op de akkers stikt het er van in de winter. Maar dat kan geen kwaad bij ons.
ik dacht dat iones op een boerderij woonde.