Pagina 1 van 1

Re: Kong vullen

Geplaatst: 06 jun 2018 19:26
door S@ndr@
kleine gaatje dicht stoppen, yoghurt erin en dan in de frips ( vriezer)

Re: Kong vullen

Geplaatst: 06 jun 2018 21:26
door Shibby
S@ndr@ schreef:kleine gaatje dicht stoppen, yoghurt erin en dan in de frips ( vriezer)
Voor wat ik heb begrepen moet je dat kleine gaatje nooit dichtmaken. Het zorgt ervoor dat de bek niet vacuüm kan trekken in de kong :wink:

Re: Kong vullen

Geplaatst: 07 jun 2018 10:20
door Anne&Taar
Knappe hond die dát vacuüm krijgt hoor. Hier doe ik t net zo. Vullen met van alles en dan in de vriezer. Gisteren nv banaan met pindakaas. Of Griekse yoghurt met brokjes. Of ei, en dan in de magnetron laten stollen.

Re: Kong vullen

Geplaatst: 07 jun 2018 10:54
door Hilde
Anne&Taar schreef:Knappe hond die dát vacuüm krijgt hoor. Hier doe ik t net zo. Vullen met van alles en dan in de vriezer. Gisteren nv banaan met pindakaas. Of Griekse yoghurt met brokjes. Of ei, en dan in de magnetron laten stollen.
Knappe hond of knappe hond die zijn tong mag missen voortaan :wink:

Er wordt inderdaad geadviseerd om het kleine openingetje altijd open te houden als je hond er mee bezig is. Daarom zijn de 'nep-KONGs' met één gaatje ook gevaarlijk. Wat je wel kunt doen is het gaatje dichten om te bevriezen en dan de pindakaas (oid) weer uit dat kleine gaatje halen zodat er gewoon weer lucht doorheen kan.

Re: Kong vullen

Geplaatst: 08 jun 2018 18:13
door S@ndr@
Shibby schreef:
S@ndr@ schreef:kleine gaatje dicht stoppen, yoghurt erin en dan in de frips ( vriezer)
Voor wat ik heb begrepen moet je dat kleine gaatje nooit dichtmaken. Het zorgt ervoor dat de bek niet vacuüm kan trekken in de kong :wink:
als t bevroren is kun je het er weer uit peuteren, maar anders loopt t weer leeg, ee :LOL: of je doet er iets in wat ook te eten is

Re: Kong vullen

Geplaatst: 08 jun 2018 18:27
door sirene
Maar als je het in de vriezer doet helpt dat gaatje toch sowieso niet :denken:
Vanuit het grote gat komt er dan toch geen lucht naar het kleine gaatje?

Re: Kong vullen

Geplaatst: 08 jun 2018 21:46
door Hilde
sirene schreef:Maar als je het in de vriezer doet helpt dat gaatje toch sowieso niet :denken:
Vanuit het grote gat komt er dan toch geen lucht naar het kleine gaatje?
Als die tong er in kan, is er dus al ruimte (en lucht) genoeg, lijkt me?
Ik ben zelf overigens fan van de Zogoflex Toppl, Elmo heeft niet eens een Kong.

Re: Kong vullen

Geplaatst: 08 jun 2018 22:00
door Leonie.
Oh ja, heb wel eens een foto gezien van een hondentong die vacuüm zat in een Kong, niet zo leuk.

Ik doe yoghurt ook wel eens met een stukje tape eronder in de vriezer.

Re: Kong vullen

Geplaatst: 25 jun 2018 22:41
door Caro.
Frootje schreef:Ik heb inmiddels yoghurt in de vriezer geprobeerd. Ik heb gewoon die Kong in een zakje gedaan, ik gebruik toch niet van die hele magere yoghurt die alle kanten op loopt want dat heb ik niet in huis. :engel: Froo vond het erg lekker. :D
Je moet wel even de kong afspoelen met water als je 'm uit de vriezer haalt, anders kan het tongetje vast gaan plakken.

Verder lees ik mee voor lekkere en langdurige kong ideeën, want hier heeft die smurf het ook snel op tegenwoordig. In het begin duurde
het nog wel 45 minuten, nu 15 minuutjes.
Heb er vandaag tonijn (tonijn in water) met wit brood in gedaan, dat vond ze lekker! :ok:

Re: Kong vullen

Geplaatst: 25 jun 2018 23:42
door Kayltje
Plak kaas erin en dan in de magnetron.
Ik doe ook wel eens natvoer met brokken die relatief groot zijn. Dat blokkeert de boel lekker. Propt alleen wel lastig.
Ook lollig. Een kauwstaafje (zo’n rode, groene, bruine) in de kong duwen en vast zetten in het gat. Extra lollig is het als het uiteinde niet uit de kong steekt :engel:

Re: Kong vullen

Geplaatst: 26 jun 2018 07:27
door Bonnie F
Brokjes waar ik verwarmde en dus vloeibare pindakaas overheen giet. Even aflaten koelen. Geeft een uurtje plezier.

Re: Kong vullen

Geplaatst: 26 jun 2018 14:05
door jome
Je kan hem ook vullen met zacht voer en in de vriezer doen of brokjes weken en invriezen
Ei erin en kort in de magnetron(en dan heel goed laten afkoelen uiteraard)