Een geperste brok of croc
Geplaatst: 06 mar 2004 14:06
Wie zou me kunnen vertellen wat het verschil is tussen een geperste brok en croc en wat de voor c.q. nadelen zijn???
idd, geperste brokken is iets waar je hond tegen moet kunnen.Sjalot schreef:Mijn tweede Bordeaux Dog gaat braken van de geperste brok, mijn Bulldog wil juist alleen maar geperste brokken. Dus ik voer de Bordeaux Doggen Canex en de Bulldog FarmFood. Daarnaast krijgen ze ook regelmatig Duck, Rodi of AHV.
Cavom is ook geperst, maar daar werden mijn honden heel snel dik van.
als je hond geen yoghurt gewend is (absoluut geen melk geven!!!) kan hij daar in het begin ook van aan de diaree gaan.miriam43 schreef:Als ik dit allemaal lees, dan is het eigenlijk een kwestie van uitproberen waar je hond het beste op reageert. Maar dat geldt eigenlijk voor alles. Luca heeft FF. Hij vindt het heerlijk en laat voor de brokken zelfs Rodi staan ( om de een of andere rede eet hij dat niet meer ). Zijn ontlasting is zeer wisselvallig. De laatste week perfect, maar een week van te voren was het meer pudding dan wat anders. Waar wij FF halen adviseerde een andere brok n.l. van Renske en dat is een croc. Luca z'n vacht ziet er geweldig mooi uit. Ik kan hem neit overvoeren want dan is hij meteen aan de diarree. Hij weegt nu zo'n 25 kg en hij krijgt iedere dag 360 gr. voer. Daarbij komt door de dag nog de beloningen. Een keer per week geef ik hem een rauw ei. Dit doe ik meestal op zondag. Misschien moet ik hem iedere dag een beetje melk of yoghurt geven?? Zou dat ook goed zijn voor de darmflora van een hond???
Was dat maar waar. Ook omdat bij persen de brok niet wordt "gebakken" is het gebruik van bepaalde (goedkopere) grondstoffen niet mogelijk (tenzij je bindmiddelen toevoegt). Qua produktieproces zit er geen kostenverschil tussen persen en extruderen.mechelaar_fan schreef:geperst is goedkoper om te maken.