Pagina 1 van 1

Runderhart

Geplaatst: 07 okt 2004 10:12
door vuilnisbas
Hoi,

Wat kan je nog meer doen met runderhart behalve koken met (zilvervlies)rijst, rauw geven of weggeven.
:ok:
Man lief komt gelijk met een paar kilo aanzetten.

Groetjes,

Nanda, Bas en Gossa

Geplaatst: 07 okt 2004 10:16
door aschra
porties maken en in de vriezer doen

Geplaatst: 07 okt 2004 10:22
door Angelique25
Levercake maken en dan de lever vervangen door hart :cheer:

Maar van je drie opties zou ik de eerste laten vervallen. Met rijst kun je het ook rauw geven.
Hart werkt wat laxerend dus niet teveel in één keer geven als je hond het niet gewend is.
Weggeven mag ook altijd....waar woon je LOL :cheer:

Geplaatst: 07 okt 2004 10:44
door vuilnisbas
Angelique25 schreef:Levercake maken en dan de lever vervangen door hart :cheer:

Maar van je drie opties zou ik de eerste laten vervallen. Met rijst kun je het ook rauw geven.
Hart werkt wat laxerend dus niet teveel in één keer geven als je hond het niet gewend is.
Weggeven mag ook altijd....waar woon je LOL :cheer:
Recepje :U:
Leiden :tong:

groetjes

Geplaatst: 07 okt 2004 12:15
door Angelique25
vuilnisbas schreef:
Angelique25 schreef:Levercake maken en dan de lever vervangen door hart :cheer:

Maar van je drie opties zou ik de eerste laten vervallen. Met rijst kun je het ook rauw geven.
Hart werkt wat laxerend dus niet teveel in één keer geven als je hond het niet gewend is.
Weggeven mag ook altijd....waar woon je LOL :cheer:
Recepje :U:
Leiden :tong:

groetjes
Receptje :cheer:

LEVERCAKE:

3 eieren
0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
1/3 of een 1/2 pond lever [kippen,rund of ander dier] (hier maar jij dus hart van)
2 koppen (tarwe)meel
1 theelepel knoflook [poeder of vers geperst]

Vlees malen en dan met de andere ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een lekker beslagje. Dan uitspreiden over een bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius.

De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) pakje Carnibest (geen Rodi, dit bevat teveel water)enz. The sky is the limit!

Leiden....iets te ver weg :jank:

Geplaatst: 07 okt 2004 12:17
door M@scha
gadver! dat klinkt smerig!!

dus zullen die van mij het wel weer heerlijk vindeen........

Geplaatst: 07 okt 2004 12:26
door Sietske
Als het kalfshart is zijn er ook genoeg receptjes om er voor jezelf iets lekkers van te maken hoor.

Hart is prima vlees, heel mager.

Geplaatst: 07 okt 2004 12:32
door ien
massam schreef:gadver! dat klinkt smerig!!

dus zullen die van mij het wel weer heerlijk vindeen........
er is alleen 1 nadeel van die levercake met knoflook als je die meeneeemt in een plastic zakje [of trainen] of
tijdens een wandeling lijk je de rattenvanger van hamelen wel. :mrgreen:

hertenlever gaat ook heel goed :mrgreen: he Roelfien?? :wink:

Geplaatst: 07 okt 2004 14:18
door vuilnisbas
Angelique25 schreef:
vuilnisbas schreef:
Angelique25 schreef:Levercake maken en dan de lever vervangen door hart :cheer:

Maar van je drie opties zou ik de eerste laten vervallen. Met rijst kun je het ook rauw geven.
Hart werkt wat laxerend dus niet teveel in één keer geven als je hond het niet gewend is.
Weggeven mag ook altijd....waar woon je LOL :cheer:
Recepje :U:
Leiden :tong:

groetjes
Receptje :cheer:

LEVERCAKE:

3 eieren
0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
1/3 of een 1/2 pond lever [kippen,rund of ander dier] (hier maar jij dus hart van)
2 koppen (tarwe)meel
1 theelepel knoflook [poeder of vers geperst]

Vlees malen en dan met de andere ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een lekker beslagje. Dan uitspreiden over een bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius.

De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) pakje Carnibest (geen Rodi, dit bevat teveel water)enz. The sky is the limit!

Leiden....iets te ver weg :jank:
Hoi,

Ga het morgen gelijk proberen :ok: :ok: :ok:

Rattenvanger van harmelen?? ben ik ook eens geliefd(meestal heeft peter de snoepjes :smile: ).

Groetjes,

Nanda, Bas en Gossa

Re: Runderhart

Geplaatst: 19 okt 2004 20:51
door ignit
vuilnisbas schreef:Wat kan je nog meer doen met runderhart behalve koken met (zilvervlies)rijst, rauw geven of weggeven.
:ok:
Man lief komt gelijk met een paar kilo aanzetten.
Dat is echt heel erg lief van hem!! :ok:
Je zou het ook niet kunnen koken en in stukjes kunnen snijden en invriezen - en vervolgens ontdooien naar behoefte - om als rauwe snoepjes te geven - dat deed ik vroeger, toen ik nog brokjes gaf aan mijn honden en ook in de periode dat ik het eten voor ze kookte al, op advies van mijn partner! :denken: Meer analytische info over runderhart is te vinden op:
http://www.barf-natuurlijk.nl/forum/php ... php?p=1768

Tegenwoordig ben ik meer op zoek naar het vet dat om het hart zit - een fantastisch supplement voor alle honden of ze nu rauw gevoed worden of niet! :ok:

Groetjes,
Ignit.
www.barf-natuurlijk.nl

Geplaatst: 20 okt 2004 09:40
door Roelfien
ien schreef:
massam schreef:gadver! dat klinkt smerig!!

dus zullen die van mij het wel weer heerlijk vindeen........
er is alleen 1 nadeel van die levercake met knoflook als je die meeneeemt in een plastic zakje [of trainen] of
tijdens een wandeling lijk je de rattenvanger van hamelen wel. :mrgreen:

hertenlever gaat ook heel goed :mrgreen: he Roelfien?? :wink:
Ik weet niet hoe het komt, maar als je levercake of hartcake :mrgreen: maakt ben je altijd binnen een paar dagen door je voorraad heen. Er is geen hond die er niet om vraagt als ze het ruiken. :mrgreen:

Maar lekker opslaan in de vriezer inderdaad en gewoon telkens iets mee maken: gewoon rauw maaltijdje aangevuld met GFmix en wat oud brood of inderdaad rijst. of inderdaad cake van maken, of snoepjes. :mrgreen: