freskin schreef:Dat klinkt goed, zeg! Dus dan kook je eerst kippelevertjes zo'n 45 minuten. Daarna nog een tijdje in de oven? Ga ik ook eens proberen! Dat zullen ze hier ook helemaal geweldig vinden!
Op welke temperatuur moet de oven?
Ik heb het van het NRV forum. Dit is het hele recept.
Ze zullen het zéker waarderen.
500 gram lever van geit, schaap, rund of kip.
Een grote pan met ruim water aan de kook brengen, als het kookt hier de levertjes in doen, en een uur goed laten koken.
Daarna het water afgieten, de levertjes laten afkoelen en er koekjes van snijden. De koekjes worden wel echt loeihard dus kijk met het snijden goed uit dat je geen scherpje hoekjes oid maakt.
Hierna verwarm je de oven voor op 150 graden. De levertjes leg je op droog bakpapier, en je doet ze ongeveer een uurtje in de oven. Na 30 minuten even omdraaien. Met het afkoelen harden ze uit.
Vooral belangrijk is dat je ze NIET luchtdicht verpakt, zoals in een gesloten trommel of een boterhamzakje. Dan gaan ze heel snel schimmelen, dus gewoon lekker luchtig bewaren.
Veel plezier!
