Runderrib zou ik niet heel vaak geven. Dat is echt
behoorlijk hard. Je hebt het nou al gekocht, dus ik zou ze geven om het vlees eraf te laten eten en dan nog heel eventjes knagen, maar het dan afpakken. Als het voor de tandsteen is zou ik jouw maatje hond eendenekken (perfecte maat) of kalkoennekken (best wel groot) geven. Kippenekken is meer iets voor katten en chi's. Penslap werkt ook. Dat zou ik dan wel buiten geven, trouwens. Daar willen ze nog wel eens mee gaan schudden namelijk. Neem dus ook een aanzienlijke fall out zone in acht
Als er stukken runderrib naar binnen gaan heb je kans dat het niet in één keer verteert omdat het echt hard is. Dus dat wordt dan uitgekotst (dan is het gelig en zachter, beetje rubberachtig) en weer opnieuw naar binnen gewerkt. Dat is niet heel erg, maar wel een teken dat het bot te hard was. En te harde botten zijn niet heel goed voor tanden. Die kunnen daar fors van slijten of zelfs in uitzonderlijke gevallen afbreken.