Ster topic:

Kijk je naar goedkopere alternatieven voor je hond nu alle de prijzen zo uit de bocht vliegen?
Ster topic! Klik hier om te reageren


Ben je nieuw en wil je een account maken? Klik hier!
Een (zeer) beknopte handleiding voor nieuwe leden vind je hier: Klik!
Het hondenforum team stelt zich hier voor: Klik!


Laatste wijziging 23-03-2022
Wil je deze forummededeling niet meer zien? klik dan rechtsboven in dit vak

Vers vlees eerst invriezen?

Forum voor opmerkingen en vragen over alle soorten hondenvoer. Over kant en klare hondenbrokken, kvv tot rauwvoer.

Moderator: moderatorteam

Alfilillo
Zeer actief
Berichten: 4978
Lid geworden op: 01 aug 2016 11:48
Mijn ras(sen): Kruising en podenco(kruising)
Aantal honden: 2
Locatie: Sant Pere de Ribes (Barcelona)

Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Alfilillo »

Ik ben meer vers vlees aan mijn honden aan het geven in de vorm van kippennekken, hartjes en levers, goedkoop spiervlees etc. Tot nu toe vries ik het eerst in ivm bacterien, maar is dat echt nodig?
En laten jullie het vlees eerst op kamertemperatuur komen nadar het ontdooid is in de koelkast, of geven jullie het op koelkasttemperatuur (ik doe dat tot ñu toe, maar vind dat ijskoude eigenlijk niet ideaal).
Afbeeldingalfillilo (1) by [url=https://www.flickr.com/photos/157306925@N05/]

Alfil & Lily
~Suzanne~
Zeer actief
Berichten: 14006
Lid geworden op: 02 jul 2007 21:46

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door ~Suzanne~ »

Hoi, aangezien het meeste vlees denk ik al ingevroren is geweest is dat niet meten nodig. Wel is het nodig dat je weet wat je voert, in welke verhouding bot/spiervlees/orgaan en welke botten niet en wel de bedoeling zijn ;-) lees je daar dus goed op in, want "zomaar wat doen" kan schadelijk zijn.
Ik geef alles "koelkastkoud" dus uit de koelkast. Zeker niet bevroren of zeer koud.

Suzanne
Gebruikersavatar
Shibby
Zeer actief
Berichten: 11078
Lid geworden op: 07 feb 2006 11:42
Mijn ras(sen): Kruising slagroomsoesje
Aantal honden: 1
Locatie: Net niet Limburg

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Shibby »

Als het al ingevroren is geweest, hoeft dat niet. Maar anders. Staat er wel een bepaalde tijd voor hoe lang je het in moet vriezen, maar die weet ik zo even niet uit m'n hoofd.

Voer je het vers nu als extra of als onderdeel van de normale voeding?
Bij dat laatste zou ik inderdaad wel gaan kijken dat je het redelijk in verhouding geeft, bij dat eerste zou ik me daar dan weer helemaal niet druk om maken. ;)
Afbeelding
Volg Loutjes avonturen op Instagram via @malou_the_profiterole
Gebruikersavatar
Fotogravinnetje
Technisch beheer
Berichten: 15814
Lid geworden op: 30 dec 2014 16:43
Mijn ras(sen): Markiesjes: Elco (maart 2014) en zijn zoon Gait (oktober 2016). (Gait = Gerrit in dialect)
Aantal honden: 2
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Fotogravinnetje »

Vis moet inderdaad minimaal 2 weken ingevroren worden om bepaalde parasieten te doden. Tegen bacteriën doet het niets ;)
Ik laat de kvv voor de honden hier eigenlijk nooit op kamertemperatuur komen. Soms is het zelfs nog half bevroren (niet meer echt hard, zit nog wel ijsvorming in). Hebben ze geen moeite mee hier
kleine2758
Zeer actief
Berichten: 1216
Lid geworden op: 16 nov 2009 18:00
Mijn ras(sen): Weimaraner, DuitserXMechel, Mechelse Herder
Aantal honden: 3
Locatie: Gelderland

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door kleine2758 »

Ze krijgen het altijd op kamertemperatuur.
Behalve in de zomer. Dan krijgen ze het wel eens bevroren, vinden ze lekker, het houdt ze even bezig en het is goed voor de tanden.
Alfilillo
Zeer actief
Berichten: 4978
Lid geworden op: 01 aug 2016 11:48
Mijn ras(sen): Kruising en podenco(kruising)
Aantal honden: 2
Locatie: Sant Pere de Ribes (Barcelona)

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Alfilillo »

@suzanne en shibby: dit vlees heb ik in de supermarkt en bij de slager gekocht, dus ik ga ervan uit dat het niet eerst ingevroren is geweest. Tot ñu toe is het voor erbij, maar ik wil naar een combinatie vers/brok gaan. Op barfplaats heb ik een handig rekenschema gevonden voor de verhoudingen en daar wil ik me al ongeveer aan houden.
@fotogravinnetje: ik bedoelde de salmonellabacterie. Wordt die niet gedood door invriezen?
@boutje en kleine2758: laten jullie het vlees ontdooien buiten de koelkast of warmen jullie het een beetje op in de magnetron? Is dat laatste überhaupt mogelijk?
Excuses voor al deze vragen. Ik lijk de enige te zijn in de wijde omgeving die vers vlees geeft en het wordt me van alle kanten afgeraden, daardoor ben ik erg voorzichtig geworden geloof ik.
Afbeeldingalfillilo (1) by [url=https://www.flickr.com/photos/157306925@N05/]

Alfil & Lily
Gebruikersavatar
Fotogravinnetje
Technisch beheer
Berichten: 15814
Lid geworden op: 30 dec 2014 16:43
Mijn ras(sen): Markiesjes: Elco (maart 2014) en zijn zoon Gait (oktober 2016). (Gait = Gerrit in dialect)
Aantal honden: 2
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Fotogravinnetje »

Voor zover ik weet gaat de salmonella-bacterie daar ook niet dood aan. Het goede nieuws is: salmonella overleeft de hondenmaag, en zeker die van rauwgevoerde honden, niet, en meestal levert zelfs een besmetting bij honden geen problemen op
Gebruikersavatar
Soooof
Zeer actief
Berichten: 3134
Lid geworden op: 05 jan 2017 21:53
Mijn ras(sen): Zwitserse herder
Aantal honden: 1

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Soooof »

Ik laat het ontdooien in de koelkast en laat het opwarmen tot kamertemperatuur (soms forceer ik dat door er een scheutje warm water overheen te gooien) voor ik het geef. Hij krijgt hier volledig vers (wel kvv) dus als ik niet op tijd ben geweest met uit de vriezer halen moet ik wel met warm water aan de gang. Ook helpt het water erbij hier (een klein beetje) tegen het supersnel naar binnen schrokken van meneertje.
Gebruikersavatar
Soooof
Zeer actief
Berichten: 3134
Lid geworden op: 05 jan 2017 21:53
Mijn ras(sen): Zwitserse herder
Aantal honden: 1

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Soooof »

Fotogravinnetje schreef:Voor zover ik weet gaat de salmonella-bacterie daar ook niet dood aan. Het goede nieuws is: salmonella overleeft de hondenmaag, en zeker die van rauwgevoerde honden, niet, en meestal levert zelfs een besmetting bij honden geen problemen op
Klopt ja, honden kunnen er veel beter tegen dan wij.
Gebruikersavatar
Pemba
Zeer actief
Berichten: 14575
Lid geworden op: 29 jul 2010 16:22
Mijn ras(sen): Tibetaanse teriër
Aantal honden: 2

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Pemba »

Ik haal het vlees op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Afbeelding
kleine2758
Zeer actief
Berichten: 1216
Lid geworden op: 16 nov 2009 18:00
Mijn ras(sen): Weimaraner, DuitserXMechel, Mechelse Herder
Aantal honden: 3
Locatie: Gelderland

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door kleine2758 »

In de zomer als het echt warm is, ontdooi ik in de koelkast. Anders gewoon in de schuur en als het erg koud is in de bijkeuken.
In de magnetron doe ik het nooit.
~Suzanne~
Zeer actief
Berichten: 14006
Lid geworden op: 02 jul 2007 21:46

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door ~Suzanne~ »

Alfilillo schreef:@suzanne en shibby: dit vlees heb ik in de supermarkt en bij de slager gekocht, dus ik ga ervan uit dat het niet eerst ingevroren is geweest. Tot ñu toe is het voor erbij, maar ik wil naar een combinatie vers/brok gaan. Op barfplaats heb ik een handig rekenschema gevonden voor de verhoudingen en daar wil ik me al ongeveer aan houden.
@fotogravinnetje: ik bedoelde de salmonellabacterie. Wordt die niet gedood door invriezen?
@boutje en kleine2758: laten jullie het vlees ontdooien buiten de koelkast of warmen jullie het een beetje op in de magnetron? Is dat laatste überhaupt mogelijk?
Excuses voor al deze vragen. Ik lijk de enige te zijn in de wijde omgeving die vers vlees geeft en het wordt me van alle kanten afgeraden, daardoor ben ik erg voorzichtig geworden geloof ik.
Zker voor het supermarktvlees zou ik daar gevoeglijk maar wel van uitgaan ;-)

Zeker NIET in de magnetron opwarmen. Als het ooit een keer snel moet in een bak met lauw water. En voor specifieke vragen is een specifiek rauwvoerforum echt beter! ;-)

Suzanne
Gebruikersavatar
malinois
Zeer actief
Berichten: 57865
Lid geworden op: 16 aug 2003 18:40
Mijn ras(sen): (X) Mechelse herder
Aantal honden: 3
Contacteer:

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door malinois »

Alfilillo schreef:@suzanne en shibby: dit vlees heb ik in de supermarkt en bij de slager gekocht, dus ik ga ervan uit dat het niet eerst ingevroren is geweest..
Zeker wel hoor... iig t supermarktvlees. Ik heb bij wen slachthuis gewerkt en t gaat diepgevroren naar de supermarkt hoor ;)
Dat hoef je niet in te vriezen overigens alleen vis. Salmonella doet vorst niks tegen.
Ik heb er nu barf voor morgen uitliggen... zowel voor morgenvroeg als morgenavond in een curverbak en daar blijft t dus ook tot ik t geef. Geen koelkast dus daarvoor.
Afbeelding
In liefdevolle herinnering aan Xena v.d. Lobo Hoeve 12.08.2001 - 15.06.2016 & Xito v.d. Lobo Hoeve 04.01.06 - 21.08.14 Website Mechelse herders Facebooksite Xygan Facebooksite Xavi
Alfilillo
Zeer actief
Berichten: 4978
Lid geworden op: 01 aug 2016 11:48
Mijn ras(sen): Kruising en podenco(kruising)
Aantal honden: 2
Locatie: Sant Pere de Ribes (Barcelona)

Re: Vers vlees eerst invriezen?

Ongelezen bericht door Alfilillo »

@fotogravinnetje: dat is goed nieuws inderdaad...
@suzanne en malinois: echt waar? Is supermarktvlees ingevroren geweest? Wist ik niet! Ik vries vlees vaak in nadat ik het gekocht heb. Is dat dan wel goed? Je mag eten toch maar een keer invriezen?
Ik heb me overigens al aangemeld bij het forum van barfplaats maar ben nog niet geaccepteerd. Het gaat daar niet zo snel als hier.
Afbeeldingalfillilo (1) by [url=https://www.flickr.com/photos/157306925@N05/]

Alfil & Lily
Plaats reactie

Terug naar “Voeding”